Sernik na zimno cytrynowo-malinowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny dietetyczny sernik . Bardzo polecam,lekko kwaskowy i aksamitny jego smak,po prostu finezja smaku:)

  • 60 min

Składniki:

  • Herbatniki na dużą tortownicę( u mnie Bonitki 1/2 paczki)
    • Ser z wiaderka 1kg
    • Galaretki cytrynowe 2 op.
    • Galaretki malinowe 2 op..
    • Maliny 70dkg.
    • Cukier puder 3 łyżki

Sernik na zimno cytrynowo-malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 300ml wody,dobrze wymieszać i wystudzić.
    Ser zmiksować z wystudzoną galaretką.Na spód tortownicy (26cm.) dać folię aluminiową by tort nie przeszedł zapachem blachy.
    Położyć herbatniki,na to dać masę serową wymiksowaną z galaretkami cytrynowymi i dać do lodówki na 1 godz.
    Osobno rozrobić 2 galaretki malinowe w 700ml gorącej wody i wystudzić.
    Na stężałą masę serową poukładać maliny,zalać stopniowo tężejącą galaretką malinową.
    Dać do lodówki najlepiej na całą noc ,by dobrze wszystko stężało.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy