Bardzo błyskawiczny w przygotowaniu sernik na zimno,który w połączeniu z truskawkami smakuje nieziemsko ;-)
2 godz.
Składniki:
Masa serowa:
700 g serka homogenizowanego waniliowego
5 łyżek cukru pudru
250 ml śmietany kremówki
2 duże łyżki żelatyny
500 g truskawek
1 galaretka truskawkowa
Biszkopty podłużne lub okrągłe(według uznania)
tortownica 24 cm
Sernik na zimno skąpany truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, dokładnie połączyć miksując.Następnie dodać serek waniliowy ciągle mieszając.Żelatynę rozpuścić w niedużej ilości wrzątku, przestudzić i wlać do powstałej masy miksując na najwyższych obrotach.Galaretkę przyrządzić według instrukcji na opakowaniu.
Tortownice wyłożyć biszkoptami(tak aby całe dno było zakryte ciastkami)
Na biszkopty wylać masę serową,na masę położyć truskawki pokrojone w paseczki.Włożyć do lodówki do stężenia. Wierzch wylać stężałą galaretką truskawkową.Odstawić na ok 1,5 godziny do lodówki.
Komentarze