Sernik na zimno z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystygnięcia. Galaretkę truskawkową rozpuścić według przepisu na opakowaniu. W tym czasie ugotowaną i przestudzoną kaszę jaglaną zblendować z serem białym na gładką masę. Następnie dodać cukier waniliowy i chłodną, lekko tężejącą galaretkę cytrynową- wszystko dokładnie zmiksować. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Dodać bakalie i masę dokładnie wymieszać.
2.Truskawki umyć, połowę pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na dnie pucharków. Zalać masą serową. Na wierz układać całe truskawki, lekko wciskając je w masę. Całość zalać chłodną galaretką truskawkową. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Smacznego:)
Komentarze