Sernik na zimno z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno blaszki wyłożyć okrągłe biszkopty.
Przygotować 2 galaretki truskawkowe w 1i 1/3szkl gorącej wody. Pozostawić do stężenia.
Rozpuścić W 1/2szkl gorącej wody rozrobić galaretkę cytrynową. Pozostawić do stężenia. Pokroić w kostkę.
W 1/2szkl gorącej wody rozrobić galaretkę cytrynową z łyżeczką żelatyny i cukrem pudrem. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć wyrobić z serem. Do masy serowej dodać kostki galaretek i 1/2szkl porzeczek. Masę serową wyłożyć na biszkopty. Gdy masa stężeję na wierzch wylać tężejące galaretki truskawkowe zmieszane z 1/2szkl porzeczek.
Sernik pozostawić do zastygnięcia
Smacznego.
Komentarze