Sernik na zimno z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ulubiony deser dla wielbicieli truskawek. Polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g podłużnych biszkoptów
    4 łyżeczki żelatyny
    400 g serka homogenizowanego waniliowego
    385 g serka homogenizowanego truskawkowego
    400 g truskawek
    1 galaretka szafirowa
    1 galaretka ametystowa

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż folią spożywczą, tak by brzegi wystawały poza formę. Na dnie ułóż 4-5 połamanych biszkoptów, a wokół ustaw podłużne.
  • 2. Żelatynę rozpuść w odrobinie ciepłej wody. Ostudź, połącz z serkami. Część oczyszczonych truskawek pokrój na kawałeczki, wmieszaj do masy. Masę wyłóż między biszkopty, wyrównaj i wstaw do lodówki.
  • 3. Galaretki rozpuść razem w 900 ml gorącej wody, ostudź. Tężejące galaretki wylej na masę. Udekoruj resztą owoców. Schładzamy 3 -4 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy