Sernik na zimno z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam serniczek na zimno w sezonie letnim, kiedy mamy dostęp do świeżych truskawek.

  • 60 min

Składniki:

  • -4 sztuki serka homogenizowanego waniliowego
    -2 łyżki żelatyny
    -1 duża paczka okrągłych biszkoptów
    -2 galaretki truskawkowe
    -40dag truskawek

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Serki homogenizowane chwilę miksujemy, wlewamy przestudzoną żelatynę, ponownie chwilę miksujemy, aby serki połączyły się z żelatyną.Gotową masę wylewamy na biszkopty. Na masie układamy umyte i przekrojone na pół truskawki, całość wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby masa z serków dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretki w 3 szklankach gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki będą już powoli tężeć, wylewamy je na masę z serków. Ponownie wstawiamy całość do lodówki, aby wszystko dobrze stężało.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy