Prosty i szybki przepis ;idealny na niedzielne popołudnie.
60 min
Składniki:
Składniki:
1 kg serka w wiaderku o smaku waniliowym z dodatkiem pokruszonej laski wanilii
1 szklanka cukru pudru
50 g żelatyny
2 galaretki żółte
1 duża paczka biszkoptów okrągłych
30 dag truskawek
200 g śmietany 30%
Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty poukładać na dnie tortownicy,pozostałymi ,przekrojonymi na pół wyłożyć brzeg tortownicy.Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody ,wystudzić.Galaretki rozpuścić w 2,5 szklakach gorącej wody ,wystudzić.Ser zmiksować z 1/2 szklanki cukru pudru.Kremówkę ubić z pozostałym cukrem,dodać do masy serowej.Wlać wystudzoną żelatynę.Wyłożyć na przygotowane biszkopty.Na wierzch ułożyć pokrojone truskawki.Wstawić do lodówki.Tężejącą galaretkę wyłożyć na wierzch tortu.Schłodzić.
Komentarze