Sernik na zimno z truskawkowymi sercami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Fajny pomysł na podanie zwykłego sernika na zimno z truskawkami.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • na serduszka:
    2 galaretki truskawkowe
    1 ¾ szkl wody
    dżem truskawkowy niskosłodzony

    na sernik:
    1 kg serka naturalnego
    200 ml śmietanki 30%
    cukier wanilinowy
    6 łyżek cukru pudru
    3 łyżki żelatyny
    9 łyżek wody

Sernik na zimno z truskawkowymi sercami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia.
    Gdy się zaskrzepną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy .
    Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać.
    Śmietankę ubić.
    Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę.
    Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
    Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy