Sernik rzodkiewkowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Super na kanapeczki i nie tylko. Przepis mam od mamy, która znalazła go dawno dawno temu w jakiejś gazecie. Moja córka 2,5 letnia Wiktoria uwielbia z nim kanapki.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 60 dag serka homogenizowanego naturalnego
    2 pęczki rzodkiewek
    1 pęczek natki pietruszki
    1 pęczek szczypiorku
    1 op żelatyny na 2,5 litra wody lub 12 łyżeczek
    100 ml śmietanki 30 %
    sól, pieprz do smaku
    0,5 szklanki wody

Sernik rzodkiewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Rzodkiewki umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę i szczypiorek posiekać.
  • nikolaxxxx 2. Serek wymieszać z posiekaną rzodkiewką, zieleniną, solą i pieprzem. Kremówkę ubić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić na wolnym ogniu stale mieszając. Połączyć z serkiem i ubitą kremówką
  • nikolaxxxx 3. Formę keksową wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową, rozłożyć masę serową i wstawić ją na 2 godziny do lodówki do ściągnięcia. Serniczek kroić na plasterki i układać na kanapkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy