Sernik snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPÓD
Masło roztopić i ostudzić. Biszkopty rozkruszyć w malakserze, dodać do nich roztopione masło i dobrze razem wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą. Na spód wyłożyć rozkruszone biszkopty. Dobrze docisnąć, żeby spód był zwarty. Przełożyć do lodówki.
MASA SEROWA
Żelatynę dokładnie rozpuścić we wrzącej wodzie. Przestudzić. Serki danio wymieszać z cukrem pudrem. Dodać masło orzechowe i dokładnie razem wymieszać, żeby nie było grudek. Cały czas ubijając porcjami wlewać rozpuszczona żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej i delikatnie razem wymieszać. Masę wylać na wcześniej przygotowany spód.
WIERZCH
Batoniki snickers pokroić na mniejsze kawałki. Poukładać je na wierzchu lekko wciskając w masę. Wierzch również posypać posiekanymi orzechami. Schłodzić, najlepiej całą noc w lodówce.
Komentarze