Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny i kremowy sernik z dodatkiem mleka zagęszczonego.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    herbatniki kakaowe 200 g,
    masło 80 g,
    Masa serowa:
    ser na sernik 1 kg,
    jajka 4 szt,
    mleko zagęszczone słodzone 1 szk,
    śmietana 18 % 1/3 szk,
    mąka ziemniaczana 2 łyżki,
    sok brzoskwiniowy 1/3 szk,
    brzoskwinie połówki 8 szt,
    Wierzch:
    czekolada mleczna 100 g,
    mleko 4 łyżki,

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ser zmiksować z jajkami, dodać mleko skondensowane, śmietanę, mąkę ziemniaczaną oraz sok brzoskwiniowy. Wszystko razem zmiksować. Połówki brzoskwiń pokroić w kostkę. Do foremki przelewać partami masę serową i układać pokrojone brzoskwinie. Cisto piec 60 minut w temperaturze 175 stopni. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać mleko i roztopić. Posmarować wierzch ostudzonego ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy