Sernik z limonką i melisą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekko kwaśny, orzeźwiający, delikatny i kremowy sernik z serków homogenizowanych z dodatkiem limonki oraz melisy.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g serka waniliowego homogenizowanego,
    2 jajka,
    100 ml jogurtu naturalnego,
    2 łyżki budyniu waniliowego,
    limonka,
    8 listków melisy,
    cukier puder do posypania

Sernik z limonką i melisą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek mieszamy wraz z jajkami, jogurtem, proszkiem budyniowym, posiekaną melisą.
    Limonkę dokładnie myjemy, ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok i dodajemy do masy sernikowej.
    Przekładamy do formy.
  • 2. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 30 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy na kolejne 20 minut.
    Wyjmujemy, studzimy. Wkładamy do lodówki na min.1 godzinę.
    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy