Sernik z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie. Ciasto wyłóż do blaszki 24x37.
2.Masa sernikowa: Ser przełóż do miski. Białka oddziel od żółtek, ubij na puch. Mandarynki pokrój w kostkę. Wszystkie pozostałe składniki przełóż do sera. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj pianę oraz kawałki mandarynki i skórkę-wymieszaj ręcznie. Mase serową wylej na ciasto. piec 60min. w 180C.
3.Piana: Białka ubij na puch-dodaj cukier. Zmiksuj. Wylej na ciasto 15minut przed zakończeniem piczenia i piec w 150C.
Komentarze