Masa serowa
300 g twarogu sernikowego z wiaderka
80 g cukru ( możecie dodać trochę więcej jeśli lubicie słodsze)
1,5 owocu mango
2,5 łyżki żelatyny
1/4 szklanki ciepłej wody
1 szklanka ubitej śmietany 30%
Sernik z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy nimi dno tortownicy dokładnie ugniatając.Wkładamy do lodówki i schładzamy.W misce ucieramy twaróg z cukrem. Mango obieramy, wyjmujemy pestkę, miksujemy i powstały mus dodajemy do sera.Wszystko mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i i dodajemy do masy serowej, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na spód ciasteczko wy, i schładzamy w lodówce ok 3 godz. Dekorujemy świeżymi owocami.
Komentarze