Sernik z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Rozkosz dla podniebienia

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • CIASTO
    1 kostka Kasi
    3 szklanki mąki tortowej
    5 żółtek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru

    MASA SEROWA
    0,5 kostki Kasi
    1 kilogram sera śmietankowego w kostce
    1 jajko
    2 budynie śmietankowe z cukrem - proszek
    1 szklanka cukru

    BEZA
    5 białek
    1 szklanka cukru

    MUS MALINOWY
    0,5 kg malin
    4 łyżki cukru pudru

Sernik z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Wszystkie składniki dobrze razem zagnieść. Wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blaszkę a drugą włożyć do zamrażarki.
  • 2. MASA SEROWA
    Wszystkie składniki razem z 0,5 kostki Kasi wrzucić do miski i razem dokładnie wymieszać.
  • 3. Z białek ubić na sztywno pianę. Dodać cukier i dokładnie wymieszać.
  • 4. Na surowe ciasto wyłożyć masę serową, na to pianę z białek i na pianę poskubać ciasto, które wcześniej schowaliśmy do zamrażarki. Piec 60 minut w 180 st C
  • 5. MUS MALINOWY
    Maliny zblendować dodając cukier puder.

    Przestudzony sernik podawać z musem malinowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy