Sernik z tuńczykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krakersy rozdrobnić blenderem ,dodać stopione masło i wszystko dobrze wymieszać.
Wyłożyć na dno tortownicy 21cm,ubić łyżką i wyrównać. Mamy kruchy spód sernika.
Do miski włożyć ser, śmietanę ,osączonego tuńczyka i przyprawy do smaku.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej ,przegotowanej wody, dodać 2 łyżki masy tuńczykowej, wymieszać i wlać do pozostałej masy, dobrze wymieszać.
Wyłożyć na spód z krakersów i wstawić do lodówki do stężenia.
Przecier z pomidorów wymieszać z przyprawami.
Połączyć z rozpuszczoną żelatyną i wylać na masę serowo-tuńczykową Wstawić do lodówki do stężenia.
Wierzch przybrać oliwkami i listkami bazylii.
Komentarze