Sernik Zosi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Sernik Zosi

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Budyń waniliowy (proszek bez cukru) (35.0 g) x2
    Erytrytol, 8 x Łyżka (80.0 g)
    Jajko, 4 x Sztuka
    Jogurt grecki duży (390.0 g)
    Twaróg sernikowy 0,5 kg
    Ekstrakt z wanilii 1,5 łyżeczki

Sernik zosi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołtka, twaróg, erytrytol, jogurt, ekstrakt z wanilii i budyń dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno dodać do masy i delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać masę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (gora-doł) przez 20-25 minut – ja piekę do momentu, aż się zacznie rumienić na bokach i/lub pękać. Wtedy wyłączam piekarnik i sernik zostawiam w środku tak na 5 minut. Po tych 5 minutach uchylam drzwiczki (minimalnie – najmniej, jak się da). Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika – ja zostawiam na noc. Dekoracja według uznania. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy