sernikowiec jogurtowy bez tłuszczu...

0 (0 ocen)

sernikowiec jest tani, łatwy, pyszny i wart polecenia........SMACZNEGO!!

Składniki:

  • 4 sztuki jajka
    1/2 szklanki cukier
    800 ml jogurt wiśniowy gęsty
    2 opakowania budyń śmietankowy
    200 gram biszkopty
    1 tabliczka czekolada gorzka
    - ile potrzeba cukier puder

Sernikowiec jogurtowy bez tłuszczu... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy pieczenia 1.
    żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel

    do masy dać dwa duże gęste jogurty wiśniowe i mikserem na gładkie ciasto

    wsypać budynie i mikserem dobrze wymieszać

    na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie łyżką wymieszać

    tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia

    na dnie poukładać biszkopty i wlać do formy ciasto

    ułożyć na cieście kostki czekolady i piec w 200C około 40-45 minut

    zostawić w blaszce do wystudzenia

    dobrze wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy