Serowa bagietka z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Pierś z kurczaka kroimy na małe plasterki.
2. Każdy plasterek piersi maczamy w mące następnie w jajku oraz bułce tartej.
3. Plasterki podsmażamy na oleju aż osiągną mocno złoty kolor.
4. Bagietkę kroimy na 4 części i wycinamy "środek".
5. Każdy plasterek piersi owijamy żółtym serem i wkładamy do "skórki" naszej bagietki.
6. Możemy pokroić kawałki bagietki z serem oraz kurczakiem w środku na np. mniejsze kawałki wg. uznania
7.W osobnym naczyniu przygotowujemy 1/3 szklanki roztopionego masła, łyżkę pietruszki, łyżkę parmezanu, 3 ząbki czosnku i wszystko dokładnie mieszamy.
8. Kawałki bagietki kładziemy na blaszce, na wierzch bagietki kładziemy nasz "sos" z pietruszki i parmezanu oraz owijamy folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku przez 20 min w 175 stopniach.
9. GOTOWE. :) MOŻNA MACZAĆ W KECZUPIE LUB SOSIE CZOSNKOWYM. :)
Komentarze