1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części i upiec każdą osobno (forma 25/35 cm.) w temp. 180*C przez ok. 15 - 20 min.
2.GALARETKA MALINOWA:
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody. Wystudzić, dodać maliny. Odłożyć do lodówki, aby zgęstniała, ale nie za bardzo, bo będziemy mieli problem z jej wyłożeniem na ciasto.
3.SER:
Margarynę i ser przepuścić przez maszynkę, dodać jajka i cukier. Zagotować, ciągle mieszając (masa lubi się przypalić). Gdy masa zacznie się gotować wlać budynie wymieszane w 1/2 szklanki mleka i chwilę gotować. Gorącą masą przełożyć 4 placki (tak żeby powstały dwa osobne). Wystudzić.
4.Wystudzone przełożyć w środku tężejącą galaretką z malinami. Schłodzić.
Komentarze