Serowa Malina

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • CIASTO:
    4 szklanki mąki
    3 żółtka
    20 dag margaryny
    1 szklanka cukru
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    GALARETKA Z MALINAMI:
    600 g malin
    3 malinowe galaretki
    3 szklanki wrzącej wody

    SER:
    1/2 kg sera
    1 margaryna
    4 jajka
    1 1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki mleka
    2 budynie malinowe

Serowa malina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części i upiec każdą osobno (forma 25/35 cm.) w temp. 180*C przez ok. 15 - 20 min.
  • 2. GALARETKA MALINOWA:
    Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody. Wystudzić, dodać maliny. Odłożyć do lodówki, aby zgęstniała, ale nie za bardzo, bo będziemy mieli problem z jej wyłożeniem na ciasto.
  • 3. SER:
    Margarynę i ser przepuścić przez maszynkę, dodać jajka i cukier. Zagotować, ciągle mieszając (masa lubi się przypalić). Gdy masa zacznie się gotować wlać budynie wymieszane w 1/2 szklanki mleka i chwilę gotować. Gorącą masą przełożyć 4 placki (tak żeby powstały dwa osobne). Wystudzić.
  • 4. Wystudzone przełożyć w środku tężejącą galaretką z malinami. Schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy