Serowe cannelloni

0 (0 ocen)

  • Średni

Moja rodzinka bardzo lubi takie dziwne połączenia. Polecam!!

  • Średni

Składniki:

  • - rurki cannelloni: 10 sztuk
    - olej: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    FARSZ::
    - półtłusty twaróg: 0.5 kilograma
    - ser żółty w kostce: 10 dekagramów
    - cebula: 3 sztuki
    - suszona bazylia: 2 łyżeczki
    - olej: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    SOS::
    - pomidory: 1 puszka
    - ser żółty w kostce: 5 dekagramów
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - czosnek: 1 ząbek

Serowe cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotować 5 min we wrzątku z solą i olejem. Odcedzić i ostudzić.
  • 2. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z twarogiem, cebulą i bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewać rurki.
  • 3. Pomidory pokroić w kosteczkę, dodać posiekany czosnek, doprawić do smaku.
  • 4. Formę do zapiekania lekko natłuścić margaryną. Na dno naczynia wyłożyć połowę sosu, ułożyć napełnione rurki, polać resztą sosu i posypać startym serem. Piec ok. 25 min w temp. 175st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy