Serowe grzanki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Chrupiące grzanki pod serową kołderką to sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa

  • 20 min

Składniki:

  • 3 bułki kajzerki lub bagietka
    2 jajka
    15 dag sera żółtego
    papryka w proszku
    zielenina do dekoracji
    masło klarowane do smażenia

Serowe grzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • 2. Pieczywo pokroić na kromki.
  • 3. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtka. Do masy jajecznej wsypać ser.
  • 4. Masę serowo-jajeczną nałożyć łyżką na kromki. Kromki kłaść masą serową do dołu na rozgrzane masło. Smażyć z obu stron. Wyłożyć na talerz, posypać papryką i udekorować dowolną zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy