SEROWE PĄCZKI Z OLIWKOWYM OCZKIEM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wspaniała przekąska na wszelkie imprezki. Troche się trzeba napracować, ale warto

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - mąka pszenna: 3 szklanki
    - mleko: 1.5 szklanki
    - margaryna rozpuszczona: 0.33 opakowania
    - wiórki mozzarelli 150g: 1 opakowanie
    - drożdże: 0.75 opakowania
    - sól: 1 łyżka
    - oliwki zielone z papryką 100g: 1 opakowanie
    - bułka tarta do panierowania: 0.5 szklanki
    - olej do smażenia: 2 litry

Serowe pączki z oliwkowym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta dokładnie wyrabiamy i zostawiamy do wyrośnięcia. Ponownie wyrabiamy i wilgotnymi lub natłuszczonymi dłońmi odrywamy porcie ciasta, nakładamy po jednej oliwce i nadajemy kształt kulek. Panierujemy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzaną fryturę. Smażymy aż będą rumiane. Podajemy same lub z dipami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy