Serowe racuszki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddziel żółtka od białek. Twaróg pokrusz, umieść w wysokiej misce. Dodaj żółtka, dosyp cukier i cukier waniliowy, a następnie dolej mleko. Całość zmiksuj na jednolitą gładka masę.
2.Przygotowaną masę połącz z mąką. Wsyp obrane i posiekane orzechy, wymieszaj
3.Białka ubij na sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Bardzo ostrożnie połącz z ciastem twarogowym.
4.W szerokim płaskim garnku rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Nabieraj łyżką porcje ciasta i ostrożnie zsuwaj na rozgrzany olej. Smaż racuszki na średnim ogniu przez ok. 2 minuty z każdej strony.
5.Osączone z tłuszczu racuszki przestudź lekko i posyp cukrem pudrem.
Komentarze