pyszne rogaliki nadziewane kremem czekoladowym, odpowiednie do kawy i herbaty
Składniki:
250 g sera białego, 250 g mąki, 150 g margaryny, 1 żółtko, 1 op. cukru waniliowego + 1 łyżka cukru kryształu, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie: krem czekoladowy, można użyć dowolnych powideł
Do posypania: białko i cukier
Z podanych składników zagniatamy ciasto, odstawiamy na 30min w chłodne miejsce. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 1/2 cm, wycinamy trójkąty, na szerszym końcu kładziemy łyżeczkę nadzienia, zwijamy w rogalika. Smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 20 min. w rozgrzanym piekarniku.
Serowe rogale z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto, odstawiamy na 30min w chłodne miejsce. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 1/2 cm, wycinamy trójkąty, na szerszym końcu kładziemy łyżeczkę nadzienia, zwijamy w rogalika. Smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 20 min. w rozgrzanym piekarniku.
Komentarze