Serowe roladki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję jako logopeda. Jestem młodą mamą. Uwielbiam gotować smakołyki dla męża i synka.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z indyka
    ● ser pleśniowy
    ● 3 ząbki czosnku
    ● pęczek koperku
    ● sól, biały pieprz
    ● olej do smażenia

Serowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy,
    kroimy w mniejsze kawałki
    i rozbijamy na plastry o grubości
    ok. 1 cm. Nacieramy
    niewielką ilością soli, pieprzu
    i przeciśniętym przez
    praskę czosnkiem.
  • 2. Na każdy kotlet kładziemy
    gruby plaster sera pleśniowego
    i obficie posypujemy
    posiekanym koperkiem. Zawijamy
    i spinamy wykałaczkami.
    Smażymy na małym
    ogniu ok. 20 minut.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy