shaorma z frytkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

uczta dla ludzi ,którzy kochają indyjskie przyprawy.

  • 60 min

Składniki:

  • -1 kg karkówki wieprzowej
    - 3 łyżki oleju
    - 2 łyżki wody
    - 2 łyżki octu balsamicznego
    - 1 łyżeczka soli
    - 2 łyżki mielonej słodkiej papryki
    - 1 łyżka curry lub kurkumy
    - 1 łyżeczka mielonej kolendry
    - 1 łyżeczka kminu rzymskiego

    - 1 łyżeczka czosnku granulowanego
    - 1 łyżeczka granulowanej cebuli
    - 1 łyżeczka cynamonu
    - 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    - 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
    - szczypta pieprzu
    - kilka pieczarek
    - 1 słoik papryki konserwowej
    - 30 dkg żółtego sera

Shaorma z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • shaorma 1. Mięso smażymy ze wszystkimi przyprawami.Potem na osobnej patelni smażymy 3 pieczarki pokrojone w paski i parę paseczków papryki, dodajemy porcję mięsa 150 gr i chwilkę smażymy razem. Zasypujemy serem i pod przykryciem chwilkę dusimy.
  • shaorma z serem 2. Zasypujemy serem i pod przykryciem chwilkę dusimy.Smażymy frytki i danie gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy