Shoarma drobiowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Co myślicie o lżejszej wersji shoarmy ? Dzisiaj u mnie ta z kurczaka, choć z szynki wieprzowej smakuje mi najbardziej. Ale skoro idzie wiosna i czas trochę odchudzić swoje dania to zaproponuję mięso drobiowe.

  • 2 godz.

Składniki:

  • * 2 podwójne filety z kurczaka
    * słodka papryka
    * kolendra
    * pieprz czarny
    * ostra papryka
    * kurkuma lub curry
    * sól
    * szczypta imbiru, gałki muszkatołowej i cynamonu
    * 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju

Shoarma drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w bardzo cienkie paseczki. Wszystkie przyprawy utrzeć z oliwą i dodać do mięsa. Marynować przynajmniej godzinę, ja zostawiam zawsze na noc, ale niekoniecznie w lodówce.
    Mięso szybko obsmażam na teflonowej patelni, podaję z sosami na bazie jogurtu naturalnego i np. frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy