Siekane sznycelki kurczakowo – warzywne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzięki dodatku różnych warzyw zwykły kurczak nabiera ciekawego smaku i aromatu:)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 8 porcji:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    3 jajka
    25 dag pieczarek
    1 średnia czerwona papryka
    Zielona część pora
    1 cebula
    30 dag sera żółtego
    Szczypiorek
    5 łyżek mąki ziemniaczanej
    Zioła prowansalskie
    Sól, pieprz

Siekane sznycelki kurczakowo – warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w 2cm kostkę. Obraną cebulę pokroić drobno, pora pokroić krążki. Pieczarki obrać pokroić w grubsze piórka, paprykę w paski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach, szczypiorek posiekać. Jajka wymieszać z mąką ziemniaczaną , wszystkie składniki połączyć. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Kłaść porcjami na rozgrzany olej. Piec na rumiano z obu stron na niewielkim ogniu. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami z wody i dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy