"Skórkowe'' kuleczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Z biszkoptów zawsze zdejmuję wierzch tzw. skórkę i mrożę. Gdy uzbieram kilka sztuk wykonuję takie szybkie ciasteczka.

  • 60 min

Składniki:

  • skórka z 4 biszkoptów
    30 ml spirytusu
    100 g skórek kandyzowanych
    2-3 łyżki dżemu wiśniowego

    dodatkowo:
    wiórka kokosowe

"skórkowe'' kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórki,spirytus, skórki kandyzowane i dżem dokładnie wymieszać (ja mieszam ręką). Powinna być jednolita, lepka masa. Dłońmi formujemy małe kuleczki i obtaczamy we wiórkach kokosowych. Chłodzimy w lodówce min. 60 minut.

Porady

W razie potrzeby dodać dżemu. Kuleczki należy formować dłońmi zamoczonymi wcześniej w zimnej wodzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy