Skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne jako dodatek do obiadu lub przekąska do ulubionego sosu.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - skrzydełka
    - przyprawy: pieprz, przyprawa do kurczaka, czosnek granulowany

Skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka oczyścić i umyć, odciąć lotki, podzielić na pół i osuszyć. Następnie przyprawić i odstawić na jakiś czas.
    Na patelnię wlać olej i ułożyć skrzydełka. Smażyć na początku pod przykryciem, żeby w środku były soczyste, a potem bez przykrycia dla chrupiącej skórki.

Komentarze

Podobne przepisy