Skrzydełka po hindusku

0 (0 ocen)

Pieczone skrzydełka w marynacie jogurtowej z curry.

Składniki:

  • 8 skrzydełek z kurczaka (łącznie 800g)

    Marynata:
    150 g jogurtu naturalnego
    1 łyżka curry
    1 łyżka cukru
    pieprz cytrynowy do smaku
    sól do smaku

Skrzydełka po hindusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka po hindusku 1. Składniki marynaty wymieszać. Mięso umyć, dokładnie wytrzeć, natrzeć marynatą i włożyć na kilka godzin do lodówki.
  • Skrzydełka po hindusku 2. Zamarynowane skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać pozostałą marynatą.
  • Skrzydełka po hindusku 3. Piec pod przykryciem 30 min (200 st. C). Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 min (200 st. C).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy