Skrzydełka słodko-pikantne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Do czosnku dodać resztę składników na sos.
Paprykę w proszku dodać wedle uznania (ja dałam ok 1 łyżeczki)
Dokładnie wymieszać
2.Skrzydełka opłukać,wysuszyć,włożyć do miski i połączyć z sosem. Wstawić do lodówki na ok 2- 3godziny.
3.Mięso razem z sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku do 190stopni ok 50min.
Zdjąć pokrywke i piec jeszcze ok 20min. Mięso należy co jakiś czas podlewać sosem.
Porady
Skrzydełka można przed wymieszaniem z sosem natrzeć ziołami. Po upieczeniu sosem można polać skrzydełka i ryż
Komentarze