Skrzydełka w ketchupie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczone skrzydełka w ketchupie. łatwe i szybkie danie, które zasmakuje każdemu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1kg. skrzydełek
    - ketchup
    - Sól, pieprz

Skrzydełka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Skrzydełka oprószyć solą i pieprzem. odstawić w chłodne miejsce na ok. 30 min. obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
    - Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować dosyć grubą warstwą ketchupu. Piec ok 20min. po czym obrócić skrzydła na drugą stronę i znów posmarować ketchupem.
    - Wstawić do piekarnika jeszcze na ok. 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy