Skrzydełka w sosie paprykowo-ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Skrzydełka obsypać przyprawą i zostawić na 2h w lodówce.
2. Po tym czasie skrzydełka najpierw obtoczyć w mące ziemniaczanej a następnie w rozkłóconym jajku i smażyć na złoty kolor. Usmażone skrzydełka wyłożyć na blachę lub naczynie żaroodporne.
3. Sos: Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i dusimy na odrobinie oleju. Gdy cebula zrobi się szklista dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podlewamy pozostałym po ananasie sokiem. Dodajemy keczup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Na wyłożone skrzydełka wlewamy przygotowany sos i pieczemy ok 1-1,5 godziny.
Porady
Podajemy z ryżem i surówką (u mnie sałatka z papryką i pieczarkami)
Komentarze