Skrzydełka w zalewie

0 (0 ocen)

  • 45 min

szybki i prosty obiad

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1kg skrzydełek
    - jajko
    - mąka do panierowania
    Zalewa:
    - 1 ¼ szkl. wody
    - 2/3 szkl. cukru
    - 5 łyżek ketchupu
    - 5 łyżek magi
    - sół, pieprz

Skrzydełka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2202p6s 1. Skrzydełka myjemy i odcinamy najmniejszą jego część. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy w jajku i mące. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej patelni do momentu zarumienienia. Skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wszystkie składniki na zalewę mieszamy ze sobą i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zalewamy skrzydełka i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. na 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy