Skrzydełka z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jesteśmy częstymi gośćmi sklepu Aldi, przeglądając ulotkę wpadł nam w oczy przepis idealny. Kalafior w tej wersji wymiata.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    130 g mąki
    250 ml mleka
    125 ml wody
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    3 łyżki ketchupu
    1 łyżka tom kha
    1 łyżka miodu

Skrzydełka z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka z kalafiora 1. Mąkę mieszamy z mlekiem, wodą, miodem, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką solą i tom kha.
    Kalafior dzielimy na różyczki (nieco większe), obtaczamy w przygotowanym cieście.
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy 25 minut w 200°C.
    Ponownie obtaczamy w masie, przekładamy na blachę i z powrotem do piekarnika na 5 min. Można włączyć termoobieg.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy