Śląska po włosku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka, prosta i bardzo aromatyczna przekąska prosto z patelni

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa śląska: 0.5 kilograma
    - cebula duża: 1 sztuka
    - suszone pomidory w oleju: 5 sztuk
    - bazylia: 1 szczypta
    - oregano: 1 szczypta
    - czosnek (ząbki) wyciśniety: 1 sztuka
    - pieprz kolorowy świeżo mielony: 1 szczypta
    - olej z suszonych pomidorów: 3 łyżki

Śląska po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śląska po włosku 1. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oleju, następnie łączymy ją z grubymi plastrami kiełbasy i pokrojonymi suszonymi pomidorami.
  • Śląska po włosku 2. Doprawiamy bazylią, oregano, pieprzem i czosnkiem, smażymy jeszcze chwilkę, aż kiełbasa się nieco zrumieni i nabierze włoskiego aromatu. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kurczak po włosku