Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli chodzi o śledzie, to UWIELBIAMY w każdej wersji. Tutaj można podać ot tak, po prostu…jednak ta wersja w formie przystawki, zachwyci…nas, wbiła w glebę!

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g buraków
    śledzie po kaszubsku np. Seko
    szczypta majeranku
    szczypta pieprzu ziołowego
    cukier
    sól, pieprz

Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie 1. Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową.
    Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C.
    Obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
    Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami.
    Podajemy ze śledziem po kaszubsku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy