Śledź po rybacku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mieszkam z dwoma synami, ich żonami i wnukiem. Gotuję dla wszystkich, bo jestem na rencie i mamczas na przygotowanie posiłków.

Składniki:

  • ● 75 dag solonych płatów śledziowych
    ● 2 cebule
    ● 2 marchewki
    ● 1 seler
    ● 2 pietruszki
    ● 3 łyżki śmietany 12-proc.
    ● 4 łyżki margaryny
    ● 2 łyżki mąki
    ● 1/2 szklanki bulionu
    ● gałka muszkatołowa
    ● sól
    ● pieprz

Śledź po rybacku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy. Warzywa
    obieramy, myjemy i kroimy
    w plastry. Podduszamy na
    2 łyżkach margaryny.
  • 2. Płaty osączamy i osuszamy.
    Oprószamy mąką i smażymy
    na reszcie margaryny.
    Dodajemy do jarzyn, podlewamy
    wywarem i podduszamy.
    Doprawiamy do smaku
    solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    Pod koniec duszenia
    dodajemy śmietanę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy