Śledź pod chrzanową zieloną pierzynką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka warstwowa, która sprawdzi się podczas Świąt, jak i Sylwestra:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe: 2 sztuki
    - śmietana 18%: 2 łyżki
    - wasabi: 2 łyżeczki
    - jabłko: 1 sztuka
    - cytryna: 0.33 sztuki
    - pieprz, sól: 1 szczypta

Śledź pod chrzanową zieloną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety wymoczyć, aby straciły nadmierną słoność. Posiekać drobno. Ułożyć jako pierwszą warstwę.

    Jabłko ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Posolić, popieprzyć. Położyć na śledziach.

    Wszystko przykryć pierzynką: chrzanem wasabi wymieszanym ze śmietaną.

    Wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.

    Przystroić skórką z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy