Śledź w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

Pyszne śledziki z cebulą w sosie koperkowym. Idealne na każda okazję. Mój mąż za nimi bardzo przepada i często o nie prosi

Składniki:

  • 400 g filetów śledziowych a`la matjas
    1 pęczek koperku
    400 g śmietany 18 %
    2 czubate łyżki majonezu
    2 małe cebulki
    sól pieprz

Śledź w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek drobno siekamy.
  • 2. Śmietanę mieszamy z majonezem dodajemy koperku oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy
  • 3. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc - pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.
  • 4. Wymoczone filety delikatnie osuszamy, i kroimy w plastry.
  • 5. Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół plasterki.
  • 6. Do miski dodajemy cebulę , śledzie, oraz sos. Mieszamy. Odstawiamy na 1 godz do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy