Śledź w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny śledzik na stół wigilijny.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Filet śledziowy 8 szt.
    Żółtka jaja 2 szt.
    Musztarda 1 łyżka
    Ocet winny 2 łyżki
    Olej 5 łyżek
    Ogórek konserwowy 2 szt.
    Cebula 5 szt.
    Sól i pieprz cayenne do smaku

Śledź w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z musztardą, solą i pieprz do smaku. Dodać ocet, olej cały czas miksując. Ogórki, cebulę obrać i drobno pokroić. Połączyć z ubitą masą, dodając szczyptę pieprzu cayenne. Śledzie pokroić na kawałki, ułożyć w salaterce, polać sosem musztardowym i podawać na stół wigilijny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy