Śledź z awokado i granatem

0 (0 ocen)

Tak podany śledź smakuje super, pięknie wygląda, a dodatkowo powstaje bardzo szybko!Śledzik idealnie sprawdzi się na świątecznym lub sylwestrowym stole! POLECAM!

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    • 2 owoce awokado,
    • 3 podwójne płaty śledzia z oleju,
    • 0, 5 szklanki odsączonej cebuli z oleju (z pod śledzi),
    • połowa granatu,
    • natka pietruszki do dekoracji,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz do podania

Śledź z awokado i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łączenie składników sałatki 1. Śledzie wraz z cebulą odsączamy z oleju. Rybę kroimy w ok 1,5 cm paski pod skosem. Cebulę kroimy w kostkę. Z granatu wyjmujemy pestki. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą.
  • Przygotowanie awokado 2. Awokado przekrawamy na połowę, przekręcamy i wyjmujemy z nich pestki. W miejsce pestek nakładamy śledziową sałatkę, wykonując kopczyki. Tak przygotowane awokado przekładamy na talerze. Przed podaniem całość oprószamy kolorowym pieprzem i dekorujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy