Śledź z zielonym pieprzem i śliwką

0 (0 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

Prosta, a jednocześnie niebanalna przystawka.

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • na jeden płat śledziowy:
    łyżeczka musztardy sarepskiej
    śliwka suszona
    łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
    olej rzepakowy do zalania

Śledź z zielonym pieprzem i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymoczone śledzie smarujemy musztardą. Na każdy płat kładziemy śliwkę i zawijamy w rulonik. Śledzie spinamy wykałaczkami. Każdy rulonik posypujemy pieprzem. Śledzie zalewamy olejem, tak by były nim dokładnie pokryte. Odstawiamy do lodówki na 2-3 dni by przeszły smakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy