Śledzie pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Łatwe w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • ~~ 60-70 dag śledzi
    ~~8 cebul
    ~~2-łyżki koncentratu pomidorowego
    ~~1-2 łyżeczki sosu sojowego
    ~~6 ogórków korniszonych
    ~~majonez
    ~~30 dag sera żółtego
    ~~sól

Śledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namaczamy, następnie kroimy w cienkie plasterki. Cebule podsmazamy ,dodajemy sól , koncentrat i sos sojowy mieszamy i czekamy do wystygnięcia . Śledzie wkładamy do salaterki , wykładamy duszona cebulka z sosami , pokrojonymi ogórkami ,smarujemy majonezem i posypujemy serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy