Śledzie pod różową pierzyną

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, na Święta i na Sylwestra:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety ze śledzia: 4 sztuki
    - żurawina suszona: 0.5 szklanki
    - majonez: 1 łyżka
    - chrzan: 1 łyżka

Śledzie pod różową pierzyną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć, aby straciły nadmierną słoność.

    Przekroić wzdłuż na pół, każdy filet zawinąć w ślimaczki i spiąć wykałaczką.

    Suszoną żurawinę sparzyć, odcedzić i zmiksować w blenderze razem ze śmietaną, majonezem i chrzanem.

    Śledziowe ślimaki ułożyć na półmisku, udekorować różową pierzyną.

    Smacznego życzy oliwek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy