Śledzie słodko - kwaśne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Słone śledzie w chrupiącej, słodko - kwaśnej cebuli.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 płatów filetów śledziowych solonych a` la matjas
    4 duże cebule
    2 łyżki naturalnego miodu
    2 łyżki octu winnego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej
    sól
    pieprz

Śledzie słodko - kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę pokrój w plastry, wrzuć na patelnię na rozgrzany olej i zeszklij.
    2. Gdy cebula będzie miękka dodaj miód, ocet i koncentrat.
    3. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze 1 minutę.
    4. Sos przypraw do smaku i odstaw do wystudzenia.
    5. Płaty śledziowe pokrój na kawałki o długości około 5 cm.
    6. Do salaterki nałóż warstwę cebuli, na niej ułóż warstwę śledzi i kolejną warstwę cebuli, śledzi i cebuli.
    7. Przykryj i wstaw do lodówki na 1-2 dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy