Śledzie w bieli z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i szybkie do zrobienia śledziki, w sosie, koperku, z cebulką, jabłkiem...

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety śledziowe
    1 biała cebula
    2 jabłka
    sok z 1 cytryny
    Sos:
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól i pieprz do smaku

Śledzie w bieli z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Śledzie moczę w wodzie ok. 2 godziny, osączam, kroję w paseczki, skrapiam połową soku. Cebulę i jabłka obieram, cebulę kroję w kostkę, dodaję do śledzi, jabłka kroję na 4 wycinam środki, kroję w plasterki, skrapiam resztą soku. Składniki sosu mieszam. Śledzie dodaje do jabłek, polewam sosem, mieszam. Pozostawiam na 2 godziny w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy