Sledzie w jarzynach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszne sledziki na przyjecia...

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4sledzie solone,1butelka wody mineralnej,3cebule biale,1cebula czerwona,2marchewki,2liscie laurowe,1/4szkl cukru,1lyzeczka rodzynek,1ziarenko ziela angielskiego,2lyzeczki ziarenek gorczycy,1zabek czosnku,1/4l octu 10℅,2lyzeczki koncentratu pomidorowego.

Sledzie w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sledzie w jarzynach 1. Sledzie oplukac ze slonej zalewy,moczyc przez noc w wodzie mineralnej,nastepnie pokroic w kawalki,Ulozyc w wyparzonym sloju,przekladajac pokrojona w plasterki marchwia i cebula(w piorka)przesypujac przyprawami i rodzynkami(po jednym rodzynku na warstwe).Zagotowac ocet z cukrem i koncentratem pomidorowym,ostudzic i zalac nim sledzie,Trzymac 3 dni w lodowce.

Porady

Dla dodania nutki egzotyki mozna dodac do przypraw odrobinke curry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy